Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Melikgazi Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Temel Atma Törenine katıldı.
Kayseri’nin Melikgazi İlçesinde bulunan Kazım Karabekir Mahallesi’nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde hızla yaygınlaştırılması amaçlanan kentsel dönüşüm projelerinin önemine değindi. Konuşmasında Kayseri’nin kentsel dönüşüm konusunda önemli bir aşama kaydettiğini dile getiren Bakan Özhaseki, “Kentsel dönüşümün doğru bir mantıkla yapılması, sosyal donatı alanlarının da mutlaka içinde yer alması gerekiyor. Bunun için bakanlık olarak biz düzenlemeler yapıyoruz. Kayseri bu konuda şanslı. Yıllardır zaten bu işi başarıyla gerçekleştiriyor. En ücra köşelerdeki yerler bile bugün dönüşüyor, değişiyor. Bizim tüm Türkiye’ye bunu yaygınlaştırmamız lazım” diye konuştu.
“BAYRAĞIMIZ DALGALANACAK, EZANLARIMIZ OKUNACAKSA DİMDİK AYAKTA DURACAĞIZ”
Temel atma töreninde gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Özhaseki, Türkiye’de son yıllarda yaşananları “Beka meselesi” olarak niteledi. Yaşananların neticesinde Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde güvenliğin sağlandığını dile getiren Özhaseki, “Türkiye zor günlerden geçiyor. Son 2 yıldır yaşadıklarımız Türkiye’nin varlık yokluk meselesi… Geride bıraktığımız bir yıl içinde bu ülke harbe girdi. Hamdolsun başardık. Güneydoğu bölgesinde güvenliğimizi sağladık. 15 Temmuz gibi bir badire atlattık. Neredeyse 40 yıldır darbe yapılmıyordu. Kimse ihtimal vermezken, herkesin içinde duran sinsi FETÖ örgütü bir darbe girişiminde bulundu. PKK ile bir mücadele içine girildi, 10 binden fazla PKK’lı kazdıkları çukurlara gömüldü. Paçavralarını da onlarla beraber gömdük. İnşallah bir daha şehit haberi almayız. Bayrağımız dalgalanacak, ezanlarımız okunacaksa bu örgütlere karşı dimdik ayakta duracağız. PKK’nın şehir yapılanması bitti. Sağda solda saklanan az sayıda terörist de temizleniyor. Bunlar bir daha yaşanmayacak inşallah. Geçtiğimiz yıl atlattığımız bunca badireye rağmen Avrupa ülkelerinin iki katı büyüdük. Artık herkes işlerin hareketlendiğinden bahsediyor. Gelecek dönemlerde yeni yatırımlarla da büyümemizi hızlandıracağız” ifadelerini kullandı.